perjantai 28. marraskuuta 2008

Wanted: kokenut testaustiimin vetäjä

Raisoftin uudet ohjelmistot ja toiminnan laajeneminen ulkomaille tuovat mukanaan positiivisia haasteita. Tällä hetkellä haemme ammattitaitoisen joukkomme vahvistukseksi kokenutta testaustiimin vetäjää.



Testaustiimin vetäjän tehtäviin kuuluu testaustiimin esimiesvastuu, testauksen suunnittelu, päivittäisistä testausrutiineista huolehtiminen ja raportointi testimanagerille. Toimipaikka sijaitsee Kokkolassa ja työ alkaa sopimuksen mukaan.

Jos laadunvarmistus ja testaus on "sinun juttu" ja olet koulutukseltasi insinööri, DI, FM tai vastaava - ota ihmeessä yhteyttä työntekijöistään huolehtivaan yritykseen.

Sinulta odotamme:
  • kokemusta projektiluontoisesta työskentelystä (tiimityö)
  • oma-aloitteisuutta
  • kykyä/halukkuutta kehittää, opastaa ja kouluttaa muita
Luonteeltasi olet asiakaspalvelija ja hallitset englannin kielen.


Sinulta edellytämme:
  • kokemusta ohjelmistotestauksesta ja suunnittelusta
  • aikaisempaa kokemusta laadunvarmistuksesta
  • eri testausmenetelmien ja -työkalujen tuntemusta
  • dokumentointitaitoja (tekninen dokumentointi)

Ota yhteyttä seuraavasti:
  • toimitusjohtaja Robert Åström, puh. 0207 789 562 / s-posti: robert[at]raisoft.com

torstai 20. marraskuuta 2008

Työ näkyväksi psykiatrisen hoidon RAI-järjestelmällä

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius ja Raisoft järjestivät Kokkolassa 13. marraskuuta valtakunnallisen seminaarin, jossa annettiin tietoa ja vaihdettiin kokemuksia psykiatrisen hoidon RAI-järjestelmästä. Paikalla oli hoitajia, lääkäreitä ja esimiehiä - yhteensä n. 90 osallistujaa.





Tilaisuuden avasi yliopistokeskuksen Terveystieteiden yksikön johtaja, Magnus Björkgren (kuvassa oikealla). Magnus oli ilahtunut suuresta osallistujamäärästä ja toivoi seminaarin etenevän workshop-mallisesti osallistujien ottamalla oppia toistensa kokemuksista.

Helsingin terveyskeskuksen johtajapsykiatri Tuula Saarela toimi tilaisuuden ensimmäisenä alustajana, kertoen psykiatrisen hoidon RAI:sta kliinisen työn tukena. Saarelan mukaan RAI on työväline, jota hyödyntämällä saavutetaan useita etuja, mm.
  • yksilön hoidon tehostaminen
  • hoidon laadun tarkastelu ja kohentaminen
  • hoitoisuuden / kustannusten arvioiminen
Tärkeätä on työn näkyväksi saaminen ja siihen RAI soveltuu hyvin.

Tuulan pitäessä taukoa Raisoftin myyntipäällikkö, Joacim Sandbacka, esitteli yleisölle psykiatrisen hoidon RAIsoft interRAI-MH -ohjelmistoa, etenkin raportointi- analysointimahdollisuuksia. Joacim painotti loppukäyttäjien tärkeätä roolia ohjelmiston jatkokehityksessä - palaute ja kehitysideat ovat erinomaisen tervetulleita.


Lounas- ja kahvitauoilla osallistujilla oli mahdollisuus tutustua Raisoftin tarjontaan.

Lounaan jälkeen apulaisosastonhoitaja (K-PKS, Psykiatria) ja RAI-kouluttaja Raija-Leena Rekilä kertoi tähän mennessä kertyneistä usein kysytyistä kysymyksistä ja tarjosi vastauksia niihin.

Seminaarissa kerrottiin myös muiden RAI-instrumenttien käyttökokemuksista hoidon suunnittelun, laadun ja johtamisen näkökulmasta.

Erikoissuunnittelija (Kokkolan yliopistokeskus) ja RAI-kouluttaja Pia Vähäkangas toi esille juuri päättyneen KOTO-hankkeen kokemuksia vanhusten kotihoidon RAI:n puolelta. RAI-järjestelmää on hyödynnetty muun muassa kotihoidon asiakkaiden tavoitteellisten ja toimintakyvyn arviointiin perustuvien hoito- ja palvelusuunnitelmien laatimiseen sekä esimiesten työvälineenä kotihoidon resursseja ohjatessa sekä hoidon laatua arvioidessa.

Toimistopäällikkö ja johtava ylihoitaja (Helsingin terveyskeskus, pitkäaikaissairaalaosasto, Koskelan sairaala) Anneli Walldén kuvasi laajasti ja mielenkiintoisesti RAI:n käyttöä vanhusten pitkäaikaisen laitoshoidon puolella. Laatutyöskentelyssä RAI-tuloksia hyödynnetään kehittämiskohteiden poimintaan ja niiden aktiiviseen seurantaan.

Iltapäiväkahvin jälkeen tilaisuudessa kuultiin käyttäjien kokemuksia pilotoinnin kohteena olleista psykiatrisen hoidon RAI-järjestelmistä. Kokemuksia kuultiin ensin Helsingistä ja seuraavaksi Oys:n erva-alueelta, esittelijänä projektipäällikkö (Oulun yliopistollinen sairaala, Psykiatrian klinikka) Tiina Puotiniemi.

Lopuksi oli keskustelun ja yhteenvedon paikka. Ilahduttavan moni tarttui mikkiin ja kertoi sekä haasteista että mahdollisuuksista psykiatrisen hoidon RAI-järjestelmän käyttöönotossa ja käytössä. Yleinen näkemys oli, että RAI-järjestelmää tarvitaan ja kehitystyön tulee jatkua - tavoitteena hyvä työväline, jonka tuottamat tulokset ovat monipuolisesti hyödynnettävissä. Tästä on hyvä jatkaa!