perjantai 28. marraskuuta 2008

Wanted: kokenut testaustiimin vetäjä

Raisoftin uudet ohjelmistot ja toiminnan laajeneminen ulkomaille tuovat mukanaan positiivisia haasteita. Tällä hetkellä haemme ammattitaitoisen joukkomme vahvistukseksi kokenutta testaustiimin vetäjää.



Testaustiimin vetäjän tehtäviin kuuluu testaustiimin esimiesvastuu, testauksen suunnittelu, päivittäisistä testausrutiineista huolehtiminen ja raportointi testimanagerille. Toimipaikka sijaitsee Kokkolassa ja työ alkaa sopimuksen mukaan.

Jos laadunvarmistus ja testaus on "sinun juttu" ja olet koulutukseltasi insinööri, DI, FM tai vastaava - ota ihmeessä yhteyttä työntekijöistään huolehtivaan yritykseen.

Sinulta odotamme:
  • kokemusta projektiluontoisesta työskentelystä (tiimityö)
  • oma-aloitteisuutta
  • kykyä/halukkuutta kehittää, opastaa ja kouluttaa muita
Luonteeltasi olet asiakaspalvelija ja hallitset englannin kielen.


Sinulta edellytämme:
  • kokemusta ohjelmistotestauksesta ja suunnittelusta
  • aikaisempaa kokemusta laadunvarmistuksesta
  • eri testausmenetelmien ja -työkalujen tuntemusta
  • dokumentointitaitoja (tekninen dokumentointi)

Ota yhteyttä seuraavasti:
  • toimitusjohtaja Robert Åström, puh. 0207 789 562 / s-posti: robert[at]raisoft.com

torstai 20. marraskuuta 2008

Työ näkyväksi psykiatrisen hoidon RAI-järjestelmällä

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius ja Raisoft järjestivät Kokkolassa 13. marraskuuta valtakunnallisen seminaarin, jossa annettiin tietoa ja vaihdettiin kokemuksia psykiatrisen hoidon RAI-järjestelmästä. Paikalla oli hoitajia, lääkäreitä ja esimiehiä - yhteensä n. 90 osallistujaa.





Tilaisuuden avasi yliopistokeskuksen Terveystieteiden yksikön johtaja, Magnus Björkgren (kuvassa oikealla). Magnus oli ilahtunut suuresta osallistujamäärästä ja toivoi seminaarin etenevän workshop-mallisesti osallistujien ottamalla oppia toistensa kokemuksista.

Helsingin terveyskeskuksen johtajapsykiatri Tuula Saarela toimi tilaisuuden ensimmäisenä alustajana, kertoen psykiatrisen hoidon RAI:sta kliinisen työn tukena. Saarelan mukaan RAI on työväline, jota hyödyntämällä saavutetaan useita etuja, mm.
  • yksilön hoidon tehostaminen
  • hoidon laadun tarkastelu ja kohentaminen
  • hoitoisuuden / kustannusten arvioiminen
Tärkeätä on työn näkyväksi saaminen ja siihen RAI soveltuu hyvin.

Tuulan pitäessä taukoa Raisoftin myyntipäällikkö, Joacim Sandbacka, esitteli yleisölle psykiatrisen hoidon RAIsoft interRAI-MH -ohjelmistoa, etenkin raportointi- analysointimahdollisuuksia. Joacim painotti loppukäyttäjien tärkeätä roolia ohjelmiston jatkokehityksessä - palaute ja kehitysideat ovat erinomaisen tervetulleita.


Lounas- ja kahvitauoilla osallistujilla oli mahdollisuus tutustua Raisoftin tarjontaan.

Lounaan jälkeen apulaisosastonhoitaja (K-PKS, Psykiatria) ja RAI-kouluttaja Raija-Leena Rekilä kertoi tähän mennessä kertyneistä usein kysytyistä kysymyksistä ja tarjosi vastauksia niihin.

Seminaarissa kerrottiin myös muiden RAI-instrumenttien käyttökokemuksista hoidon suunnittelun, laadun ja johtamisen näkökulmasta.

Erikoissuunnittelija (Kokkolan yliopistokeskus) ja RAI-kouluttaja Pia Vähäkangas toi esille juuri päättyneen KOTO-hankkeen kokemuksia vanhusten kotihoidon RAI:n puolelta. RAI-järjestelmää on hyödynnetty muun muassa kotihoidon asiakkaiden tavoitteellisten ja toimintakyvyn arviointiin perustuvien hoito- ja palvelusuunnitelmien laatimiseen sekä esimiesten työvälineenä kotihoidon resursseja ohjatessa sekä hoidon laatua arvioidessa.

Toimistopäällikkö ja johtava ylihoitaja (Helsingin terveyskeskus, pitkäaikaissairaalaosasto, Koskelan sairaala) Anneli Walldén kuvasi laajasti ja mielenkiintoisesti RAI:n käyttöä vanhusten pitkäaikaisen laitoshoidon puolella. Laatutyöskentelyssä RAI-tuloksia hyödynnetään kehittämiskohteiden poimintaan ja niiden aktiiviseen seurantaan.

Iltapäiväkahvin jälkeen tilaisuudessa kuultiin käyttäjien kokemuksia pilotoinnin kohteena olleista psykiatrisen hoidon RAI-järjestelmistä. Kokemuksia kuultiin ensin Helsingistä ja seuraavaksi Oys:n erva-alueelta, esittelijänä projektipäällikkö (Oulun yliopistollinen sairaala, Psykiatrian klinikka) Tiina Puotiniemi.

Lopuksi oli keskustelun ja yhteenvedon paikka. Ilahduttavan moni tarttui mikkiin ja kertoi sekä haasteista että mahdollisuuksista psykiatrisen hoidon RAI-järjestelmän käyttöönotossa ja käytössä. Yleinen näkemys oli, että RAI-järjestelmää tarvitaan ja kehitystyön tulee jatkua - tavoitteena hyvä työväline, jonka tuottamat tulokset ovat monipuolisesti hyödynnettävissä. Tästä on hyvä jatkaa!

keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Uusia haasteita - lisää poweria

Kesä (?) on takanapäin ja akut on ladattu. Syksyä kohden mennään ja mielenkiintoisia haasteita on tiedossa!

Uusien haasteiden myötä Raisoftin organisaatio on kokenut hieman muutoksia; syyskuun alussa joukkomme sai lisää tehoja seuraavasti:

Joacim Sandbacka on nimitetty Raisoftin myyntipäälliköksi. Joacim on toiminut aiemmin Raisoftin koulutuskoordinaattorina.

Anne Boholm on nimitetty Raisoftin koulutuskoordinaattoriksi. Anne on toiminut aiemmin Raisoftin assistenttina.

Anita Akiola on nimitetty RAI-kouluttajaksi. Anita on toiminut aiemmin osastonhoitajana Helsingin Roihuvuoren vanhustenkeskuksessa.

Lucas Vikström on nimitetty sovellussuunnittelijaksi. Lucas on toiminut aiemmin freelance-ohjelmoijana Raisoftissa.

Onnea ja menestystä uusiin työtehtäviin!

keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

Virkeäksi soutamalla ja kurlaamalla

Lyhyen toukokuisen pohdinnan jälkeen päätimme järjestää yrityksen virkistyspäivän kesäkuun puolivälissä. Kohteena miellyttävä Köpmanholmen-saari, joka on sopivan (?) pyöräilymatkan päässä (n. 27 km) Raisoftin toimistolta ja soutuetäisyydellä mantereesta.

Maanantaina 16.6, aamukahvin jälkeen, suurin osa porukasta ryhtyi polkemaan kohti Köpmanholmenia. Toki matkan sai taittaa autollakin - sen option hyödynsi muutama henkilö...

Parin pysähdyksen ja puolentoista tunnin urakan jälkeen saavuttiin perille - tai ainakin melkein...



...jäljellä oli vielä muutaman sadan metrin soutu itse saareen. Virkistyspäivän kisaorganisaation (Raisoft Trophy 2008) johtoryhmä oli luonut soudusta klipailulajin "Row like a Pertti Karppinen". Kilpailussa oli mukana neljä kpl 3-4 hengen joukkuetta ja avauslaji sai heti tunteet pintaan... Kuvassa vielä leppoisaa uhmaamista :-)



Ennen maaliintuloa saatiin kokea jonkin verran dramatiikkaa, kun pari soutajaa lensi selälleen. Ongelmat johtuivat epävirallisten tietojen mukaan varusteista...

1. kilpailulajin jälkeen oli aika siirtyä ruokalajin kimppuun. Pöytään katettiin Pihvi a la Köpmanholmen, joka maistui erinomaiselta!

Pienen lepotauon jälkeen joukkueiden välisiä voimasuhteita mitattiin taas. Vuorossa oli "Uusis ”M-15” a la snuscurling". Ensinnäkin suuret aplodit tämän lajin kehittäjille - yksinkertaisilla välineillä saadaan aikaan kutkuttavaa jännitystä alkueristä finaaliin saakka. Alla kuvattuna eräs juryä puhuttanut tilanne.



Viimeisessä lajissa "Ufo Challenge", joukkueet ottivat mittaa toisistaan kahdessa kisamomentissa, pituus- ja tarkkuuskisassa. Tässä ote pituuskisan säännöistä: "Pisimmän Ufon lennätyskaaren onnistuneella ländäyksellä joukkuetoverin käpälään on voittaja". Alla kuva tarkkuuskisasta.



Virallisissa tuloksissa joukkue Eija J, Johan J ja Lucas V nappasi kokonaiskisan voiton. Onnea voittajille!

Virkistyspäivä oli täten saunomista ja pyöräilyä vailla valmis. Mukavaa yhdessäoloa ja leikkisää (?) kisaamista sään suosiessa! We'll be back!

torstai 12. kesäkuuta 2008

Kaksikymppinen Datatower

Onnittelut Datatower Oy Ab -yritykselle 20-vuotispäivän johdosta 12.6.2008!

Vuonna 1988 perustettu IT-alan konsultointiyritys, Datatower, oli mukana ideoimassa ja synnyttämässä Raisoftia vuosituhannen vaihteessa. Tänä päivänä paiskimme töitä vieretysten, yritysten yhteisessä toimitilassa Kokkolan iPark:issa.

Datatowerin IT-osaaminen on huipputasoa - usein on käynyt niin, että Datatowerin asiantuntijat kutsutaan apuun kun kaikki muut konstit on käytetty...

Parhainta menestystä jatkossakin toivoo Raisoftin väki!

Alla Datatower(it) Rune ja Robbi - Raisoftin Magnus Nygårdin taiteilemassa piirroksessa:

keskiviikko 21. toukokuuta 2008

TERVE-SOS 2008

Suomen merkittävin valtakunnallinen sosiaali-ja terveysalan koulutus-ja messutapahtuma TERVE-SOS 2008 on meneillään Jyväskylässä. Raisoftilla on tässä kaksipäiväisessä (21.-22.5.2008) tapahtumassa messuosasto, jossa esitellään RAI-järjestelmää ja Raisoftin ratkaisuja.

Raisoftin osastolla oli alusta alkaen runsaasti kävijöitä - asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja muita asiasta kiinnostuneita. Kaiken kaikkiaan kävijämäärä messujen ensimmäisenä päivänä oli liki 3000.

Alla Raisoftin yhteistyökumppanin, Luovaliike Oy:n toimitusjohtaja Tero Harakka esittelee yrityksen mobiiliratkaisua Raisoftin Joacim Sandbackalle.


maanantai 12. toukokuuta 2008

Kunto kohdallaan Raisoftissa

Kokkolassa järjestettiin perjantaina 9.5.2008 pohjoisen Suomen suurin kuntoilutapahtuma - Kokkola City Run. Raisoftin henkilökunnasta reippaasti yli puolet osallistui tähän lähes kolmentuhannen osallistujan tapahtumaan.

Raisoft oli liikkeellä kahdella joukkueella: juoksijat ajanotolla (7 km) ja kävelijät ilman ajanottoa (7 km). Seitsemän kilmometrin lenkki tuntui yllättävän lyhyeltä matkalta hyvässä seurassa ja keväisessä säässä (15 astetta lämmintä)!

Tässä Raisoftin porukka lähtövalmiudessa, puolisen tuntia ennen CityRun -tapahtuman lähtölaukausta:



Ylärivissä: Juha H, Lucas V, Johan B, Mervi K, Magnus N, Johan J, Kirsi U, Jan F, Tom C. Alarivissä: Anne B, Marjo B, Eija J, Suvi P

Kaikilla oli yllä "team Raisoft" juoksupaidat, joiden selkäpuolella komeili Raisoftin "taiteilijan", Magnus Nygårdin, piirtämä Raili-hahmo. Railin vauhdikas meno näyttää tältä:

maanantai 31. maaliskuuta 2008

Arvo vanhuudelle ja kokonaisuus kunniaan

Keskipohjanmaa-lehden viikkolehti Pore (nro 11/2008) esittelee mielenkiintoisen persoonan. Kyseessä on maalaislääkäriksi itseään tituleeraava Tapani Kiminkinen. Tämä 53-vuotias Saarijärven pitkäaikainen terveyskeskuslääkäri kiertää Suomea erilaisissa tilaisuuksissa useammin kuin kerran viikossa. Hänen ihanteensa on olla tavallista ihmistä lähellä ja puhua sillä kielellä, mitä ihmiset ymmärtävät.

Maalaislääkärin tavoitteet lääkärinä ovat yksiselitteiset: sairaanhoito ja ennaltaehkäisy. Kiminkinen kokee, että terveydenhuoltojärjestelmä olisi parempi, mikäli nykysysteemin sijasta palkattaisiin kunnallislääkäreitä ja sairaanhoitajille annettaisiin enemmän vastuuta sekä maksettaisiin heille lisää palkkaa.

Kiminkinen pitää ihmistä ja elämää kokonaisuutena; ihmiset ovat olemassa toisiaan varten, välittääkseen ja huolehtiakseen niistä, jotka huolenpitoa tarvitsevat. Tähän liittyy vahvasti sekä fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen kuin hengellinenkin osa-alue. Hän on ilman muuta valmis antamaan nykyistä suuremman arvon vanhuudelle ja kokemukselle.

Vastaavanlaiset ajatukset kokonaisuudesta on myös kirjattu osana Sosiaali- ja terveysministeriön Suomen kunnille vuonna 2006 lähettämää tiedotetta (Ikäihmisten toimintakyvyn selvittäminen osana palvelutarpeen arviointia sosiaalihuollossa). Tiedotteessa todetaan mm. että käytettävien arviointimenetelmien tulisi ottaa huomioon ikäihmisen toimintakyvyn eri ulottuvuudet, niin fyysinen, kognitiivinen, psyykkinen kuin sosiaalinenkin.

STM:n tiedotteessa ehdotetaan myös, että arviointivälinettä valittaessa on suositeltavaa hyödyntää olemassa olevia työvälineitä, joiden luotettavuudesta ja validiteetista on saatavilla tietoa. Toimintakyvyn arviointivälineiden vertailussa (tiedotteen sivut 7-8) RAI on tietosisällöltään kattavin.

lauantai 15. maaliskuuta 2008

Kevään tuotekatsaus

Tänä keväänä Raisoftilta ilmestyy kaksi ohjelmistopäivitystä (laitos- ja kotihoidon ohjelmistot). Päivitykset ovat saatavilla viimeistään 15. huhtikuuta.

Raisoftin ensimmäistä ohjelmistotuotetta (RAIsoft-LTC) pilotoitiin Suomessa jo vuonna 2000. Varsinainen tuote ilmestyi 2001 ja tänään sillä arvioidaan jo yli 11 600 pitkäaikaisen laitoshoidon vuodepaikkaa Suomessa. Ohjelmiston tuleva versionumero on 2.5.

Seuraava Raisoftin julkistama ohjelmistotuote (RAIsoft-HC) on ollut käytössä Suomessa vuodesta 2003. Kotihoidon RAI-arviointien piirissä on jo yli 12 000 vakituista kotihoidon asiakasta Suomessa. Ohjelmiston tuleva versionumero on 2.4.

Uusien versioiden myötä ohjelmistoja voidaan käyttää entistäkin monipuolisemmin. Raportteja on kehitetty lisää ja niiden ulkoasuun on panostettu. Laitoshoidon ohjelmistossa tähän saakka käytössä olleen RUG-III/22 asiakasrakenneluokistuksen rinnalle on kehitetty uudempi versio, RUG-III/34. Kotihoidon ohjelmistossa uusina mittareina ovat mukana MAPLe (Methods for Assigning Priority Levels) ja CHESS (terveydentilan vakaus).

Lisää yksityiskohtia uusien versioiden ilmestyessä.

tiistai 4. maaliskuuta 2008

Arvokkuusoppia Ruotsinmaalta

Vuoden 2006 vaaleista alkaen Ruotsia johtaneen hallituksen yhtenä tärkeimpänä tavoitteena on hoidon laadun kohentaminen. Jotta hauraat ikäihmiset kohdattaisiin mahdollisimman arvokkaasti, ollaan Ruotsissa kehittämässä nk. arvokkuustakuuta (ruotsiksi: värdighetsgaranti). Se turvaa hoidon minimitason, jota ei koskaan saa alittaa.

Arvokkuustakuusta on tekeillä selvitystyö, jonka on määrä valmistua maaliskuun 2008 aikana. Tässä valikoima asiantuntijoiden laatimista tärkeimmistä kohdista, joihin selvitystyö muun muassa tulee ottamaan kantaa:
  • Koulutetun, asiantuntevan ja motivoidun henkilökunnan saatavuus
  • Oikeus päästä ulos kävelylle
  • Apu ylläpitää sosiaalisia kontakteja
  • Omaan hoitoon osallistumisen lisääminen
  • Tottumusten säilyttäminen
  • Mahdollisuus asua puolison kanssa

Eikö meidänkin olisi aika pysähtyä miettimään näitä asioita? Vai onko se inhimillistä, etteivät vanhukset pääse ulos kävelemään - resurssien puutteen takia? Eikö kehitys voisi kulkea siihen suuntaan, että ikäihmisille annettaisiin suuurempi mahdollisuus vaikuttaa omaan tilanteeseensa, esim. päättämällä asioista, jotka liittyvät heidän omaan arkeensa?

Onko RAI:sta apua joissakin edellämainituista seikoista? Yhtenä asiana nostaisin esille omaisilta saadun palautteen. Heidän mielestä on upeata, että tulohaastattelun yhteydessä ollaan kiinnostuneita mitkä asiat ovat laitokseen saapuvalle henkilölle tärkeitä - RAI:ssa kysytään henkilön tottumuksia, asiakaslähtöisellä tavalla!

torstai 21. helmikuuta 2008

Hoitosuunnitelma haussa

Hoidon suunnittelusta haetaan netistä paljon lisätietoa. Omaan tutkimukseeni perustuen viimeisen kuukauden aikana sanaa hoitosuunnitelma on Googlattu Suomessa 1 000 kertaa. Saman verran hakuja on kerännyt myös kotihoidon vastaava termi hoito- ja palvelusuunnitelma.

Ikäihmisten hoito- ja palvelusuunnitelma -opasta lainaten: "Hoito- ja palvelusuunnitelman tavoitteena on tukea ja edistää asiakaslähtöistä ja kuntouttavaa työtä, ikäihmisten kotona asumista edistävää työotetta sekä palvelujen ja niiden arvioinnin kehittämistä paikallisesti ja kattavasti koko palvelujärjestelmässä".

Tarkoitus on hyvä, mutta näyttää vahvasti siltä, ettei teoria ja käytäntö oikein kohtaa. Kokemukseni mukaan hoito- ja palvelusuunnitelmat koetaan hyvin usein työläiksi ja hankaliksi, eikä niistä tällöin ole käytännön hyötyä asiakkaalle, kuten ei myöskään avo- ja laitospalvelujen vanhustyöntekijöille ja heidän esimiehilleen.

Mikä sitten tekee hoitosuunnitelman teosta niin vaativan? Aikapula? Liian vähäinen koulutus aiheeseen liittyen? Esimiesten tuki? Puuttuvat työvälineet? Kysymykseen tuskin löytyy yksiselitteistä vastausta.

RAI-järjestelmä tarjoaa mielestäni hyvän työvälineen hoidon suunnitteluun. Se asettaa asiakkaiden hoidon tarpeen arvioinnin samalle viivalle ja tukee hoitajia hoitosuunnitelmien teossa ja arvioinnissa. RAI-arviointia tehtäessä asiakkaan vointi ja toimintakyky kirjautuvat välittömästi hoitosuunnitelmaa palvelevaksi palautetiedoksi.

Raisoftin ratkaisu koostuu tiivistetysti seuraavista askeleista:

  1. Asiakkaan voimavarat ja ongelmat poimitaan tarkistuslistasta ja RAI:n tuottamista mittaritiedoista. Myös muita, yleisiä voimavara- ja ongelma-alueita voidaan kirjata.

  2. Hoidon tavoitteet ja hoitotyön auttamismenetelmät määritellään pitkällä aikavälillä ja tärkeysjärjestyksessä (priorisointi).

  3. Toteutusvaiheessa hoitosuunnitelmaa arvioidaan tarvittavin aikavälein, jopa päivittäin.

Lopuksi hoitosuunnitelma tiivistetään tulosteeksi, jossa on nähtävillä oleellinen asiakkaan hoidon suunnitteluun liittyvä tieto.

Toivon mukaan mahdollisimman moni ikäihminen voisi tulevaisuudessa elää omia toiveitaan vastaavaa elämää haluamassaan ympäristössä - tyytyväisinä vanhuspalveluja käyttävinä asiakkaina.


torstai 14. helmikuuta 2008

Ystävyys alkaa ystävällisyydestä

"Ystävällisyys synnyttää ystävyyttä". Mielestäni näiden yksinkertaisten sanojen takana on paljon viisautta. Toimimalla ystävällisesti muita kohtaan saamme todennäköisesti enemmän ystäviä kuin olemalla välinpitämättömiä ja itsekkäitä.

Haluan Raisoftin osalta toivottaa kaikille ystäville - uusille ja vanhoille - oikein hyvää ystävänpäivää!

Ystävänpäivälahjana jaamme loppuviikon ajan (14.-17.2.2008) sydämen mutoisia heijastinavainperiä, joissa on kätevä LED-valo. Jos RAI-järjestelmä kiinnostaa, tai olet jo asiakkaamme tai yhteistyökumppanimme - ota yhteyttä (s-posti: johan@raisoft.com), niin laitamme Sinulle lahjan postiin.

lauantai 9. helmikuuta 2008

Menestystekijänä kielitaito

"Jos haluatte palvelua suomeksi, painakaa 1 - Om ni vill ha betjäning på svenska, tryck 2"... Lupaus palvelusta omalla äidinkielellä on asiakkaan huomioimista - lupauksen lunastaminen onkin sitten eri asia...

Raisoftin asiakkaat Suomessa sijaitsevat tällä hetkellä yli neljälläkymmenellä paikkakunnalla. Käytännön kielitaito molemmilla kotimaisilla on täten hyvin tärkeää. Reilun parinkymmenen työntekijän joukko koostuu moniosaajista, myös kielitaidon osalta. Yli 80% tulee toimeen molemmilla kotimaisilla. Johtotehtävissä, markkinoinnissa ja sovelluskehitystiimissä englanninkielen osaaminen on must.

Kotimaan ulkopuolella Raisoftin laitoshoidon ohjelmistolla arvioidaan 20 000+ vuodepaikkaa Sveitsissä ja paikallisen yhteistyökumppanin kanssa kommunikoidaan lähes päivittäin. Kun visionamme on olla johtava RAI-ohjelmistojen tuottaja maailmalla, nousee kielitaito yhdeksi yrityksen tärkeimmistä menestystekijöistä.

maanantai 4. helmikuuta 2008

65+ vuonna 2038

Väestön ikääntyminen puhuttaa. Eikä suotta, jos tilastoihin on uskominen. 30 vuoden kuluttua. meitä 65 plussia on noin puolitoista miljoonaa, eli 77% enemmän kuin tänään (lähde: Tilastokeskus).

Eliniän kasvaessa olemme toki aktiivisempia ja omatoimisempia pidempään.Toisaalta hoidosta riippuvainen kautemmekin pidennee. Myös työvoiman ikääntyminen ja työvoimapula ovat varteenotettavia uhkatekijöitä tulevaisuuden yhteiskunnassa. Miten voimme houkutella nuoria vanhustyön pariin, mikäli alalla ei tapahdu myönteistä kehitystä? Jatkuuko nuorten EVVK-kehityssuunta? Who knows?

Esitin väestöennusteesta tällaisen käppyrän tänään Stakesin RAI-aloitusseminaarissa.



Koolla oli julkisia ja yksityisä palveluntuottajia eri puolilta Suomea. Osallistujia yhdistävä tekijä on RAI-järjestelmän käyttöönotto ja Stakesin vertailukehittämishankkeeseen liittyminen.

Minun kapeasta näkövinkkelistä katsoen osallistujat ovat edelläkävijöitä. Heillä on halu uudistaa ja kehittää. He haluavat tehdä hoitotyötä näkyväksi.

Tässsä muutamia ajatuksia siitä minkä takia he ovat ottamassa RAI:ta käyttöön.



Jatkossa on haastetta kerrakseen tukea vanhusten ja monisairaiden itsenäistä selviytymistä kotona. Nyt tarvitaan taitavia johtajia ja motivoitunutta henkilökuntaa, sekä hyviä työvälineitä arvokkaan työn tueksi.

Sosiaali- ja terveysministeriön sekä Kuntaliiton Ikäihmisten hoitoa ja palveluja koskeva laatusuositusta lainaten: "Palvelujen eettisenä lähtökohtana on ikäihmisten arvostaminen ja itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen sekä heidän yksilöllisiin tarpeisiinsa vastaaminen. "

perjantai 1. helmikuuta 2008

KISS-periaate kunniaan

Tietoviikko-lehden numerossa 4/2008 konsultti ja sijoittaja Mikko Setälä kertoo kolumnissaan teemasta "Vähemmän on enemmän". Aihe on hyvin ajankohtainen, koska kodinelektroniikka ja tietojärjestelmät tuppaavat olemaan täynnä ominaisuuksia, joita ei yksinkertaisesti käytetä.

Setälä siteeraa Harvard Business Review:n artikkelia, jossa kerrotaan kotielektroniikan palautussyistä. 15% palautetaan vian takia ja 85% siitä syystä, ettei laitetta ole saatu toimimaan halutulla tavalla. KISS-periaate (Keep It Simple, Stupid) ei ilmeisesti ole oikein purrut.

Raisoftissa olemme alusta alkaen arvostaneet yksinkertaisuutta - nimenomaan loppukäyttäjän näkökulmasta. Teknisesti vaikeat ratkaisut tulee piilottaa "konepellin alle" ja käyttäjän tulee saada keskittyä työvälineen käyttöön. Yksinkertainen ja intuitiivinen käyttöliittymä korostuu kämmentietokoneratkaisuissa, joissa näytön pieni koko ja laitteen kapasiteetti asettavat suunnittelijalle ja ohjelmoijalle rajoitteita.

Albert Einsteinia siteeraten "Everything should be made as simple as possible, but no simpler" (Kaikesta pitäisi tehdä niin yksinkertaista kuin mahdollista, mutta ei yksinkertaisempaa). Tämä on hyvä lähtökohta suunnittelulle!

keskiviikko 30. tammikuuta 2008

Seminaari Vaasassa kokosi nelisenkymmentä osallistujaa

Vaasassa järjestetty Raisoftin ruotsinkielinen iltapäiväseminaari kokosi nelisenkymmentä osallistujaa. Useimmille RAI ja RAIsoft-ohjelmistot olivat tuttuja, osalle asia oli täysin uutta.

Tilaisuuden avasi Raisoftin Joacim Sandbacka, jonka jälkeen Pia Vähäkangas Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksesta kertoi Kokkolalaisen KOTO (kotihoidon toiminnan ohjaus ja laatu) -hankkeen kuulumisia, eli miten hoidon laatua kehitetään kotihoidossa.

Kahvin ja jutustelun jälkeen teemana oli laitoshoidon hinnoittelu. Asiantuntijana paikalla oli Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen ja Stakesin tutkija Magnus Björkgren. Hän kertoi mm. uudesta RUG-III/34 -luokituksesta, joka tullaan ottamaan käyttöön Suomessa kevään 2008 aikana.

Magnuksen jälkeen Raisoftin Johan Boholm kertoi RAIsoft-tuotekonseptista ja antoi tilannekatsauksen ohjelmistoista. Esittelyssä olivat mm. kotihoidon mobiiliratkaisut, sekä laitos- ja kotihoidon analysointivälineet.

Inspiroivan iltapäivätilaisuuden päätti Joacim kertomalla RAI-ABC -peruskoulutuspaketista sekä syvennetyistä koulutusosioista.

maanantai 28. tammikuuta 2008

Iltapäiväseminaari tulossa 30.1.2008

Tämän viikon keskiviikkona (30.1) suuntaamme Vaasaan, jossa järjestämme Raisoftin ruotsinkielisen iltapäiväseminaarin.
Seminaariosallistujat tulevat länsirannikolta, Kruunupyy-Kristiinankaupunki -akselilta.

Odotettavissa on mielenkiintoinen seminaari, jossa osallistujat saavat tietoa muun muassa siitä, miten hoidon laatua kehitetään kotihoidossa ja kuinka RAI-järjestelmää hyödynnetään pitkäaikaisen laitoshoidon hinnoittelussa.

perjantai 25. tammikuuta 2008

Raisoftin blogi on avattu!

"Meillä jokaisella on oikeus yksilölliseen, ihmisarvoiseen elämään ja hyvään hoitoon koko elämämme ajan"

Ylläolevaan lauseeseen kiteytyy Raisoftin toimintafilosofia. Tarjoamme ratkaisuja, jotka tukevat yksilöllistä ja hyvää hoitoa.

Blogi on avattu - tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan!

Johan Boholm, tietojohtaja
Oy Raisoft Ltd
http://www.raisoft.com/